top of page
Skogstur.jpg
Skitur3.jpg

Om Australian Cobberdogs

Australian Cobberdog ble godkjent i raseregistret MDBA (Master Dog Breeders Association) i 2012 som en rase under etablering.

 

Hole Hundesenter er medlem av MDBA.

 

Cobber er Australsk slang for kompis, og det passer perfekt som kjennetegn for disse hundene.  

 

Rasen er utviklet gjennom mange år ved med godkjente infusjoner av bl a. Retriever, Engelsk Cocker, Amerikansk Cocker, Irsk Vannspaniel, Puddel, og Vannhund. Målet er hele tiden å få frem det beste gemyttet, en topp helse og en allergivennlig pels.

Forskjellen på en Labradoodle og en ACD (Australian Cobberdog) er at ACD er et world wide avlsprogram innordnet i et raseregister hvor parringer godkjennes, helseundersøkelser registreres, avls mål settes, rasestandarder utvikles, mens labradoodle er et kallenavn på en blandingshund, oftest en blanding av puddel og labrador.

Egenskaper som kjennetegner Australian Cobberdog og som vi jobber for å forsterke: 

 • Den er glad og entusiastisk

 • Den elsker mennesker

 • Den er veldig sosial

 • Den er intelligent

 • Den er kjærlig

 • Den røyter lite/ikke (avhengig av pelstype)

 • Den er allergivennlig

 • Den er lærevillig

 • Den brukes som service/terapi/besøkshund

 • Den er en perfekte familiehund

 • Den blir gjerne med på alle familiens aktiviteter: i skog, på vann, i båt, på skiturer og byturer

 • Den er fornøyd så lenge den får være med!

 

Størrelses guide:

Mini: ca 38 cm- 45 cm og 8-15 kg

Medium ca 46 cm -55 cm 15-20 kg

Standard ca 56 cm -58 cm 18-25 kg

 

Farger:

Cobberdog kommer i mange farger: Brune, sorte, gylden/beige, aprikos/rød og flerfarget.

De mørke fargene kan bli grå/silver når de bikker året da vi konsentrerer oss om helse og gemytt, og ikke å forsterke farger.

 

Pelsstell og allergi:

Mange allergikere har god erfaring med Cobberdog. Erfaringen viser at det er viktig å holde pelsen ren og gjøre pelsstell utendørs i pollensesongen. Ved å gjøre dette, er det gode muligheter for å kunne ha en Cobberdog i hus uten å trigge allergiske reaksjoner.

 

Fleece pels er lavt røytende, og må derfor klippes 2-3 ganger i året. Avhengig av hvor kort eller lang pels man ønsker, og ikke minst pga årstid. Du må også børste pelsen et par ganger i uken for å unngå floker.

Shorthair og Satincoat er en kortere pels som kan røyte litt, trenger ikke å klippes, og er lettstelt. Regnes for å være mindre allergivennlig. Forekommer kun i spesielle kombinasjoner og kan være lengre ventetid.

Hund fra oss:

Uansett hvilken type og størrelse du velger fra oss, så får du en sosial og glad hund som er oppvokst sammen med oss i huset vårt. Den blir sosialisert med våre to andre Cobberdogs, og får også hilse på andre dyr. De er vant til små barn, og alle familielydene våre. De blir tatt med i skogen og til vannet. De vil derfor være trygge og gode å håndtere.

Vi avler kun på friske hunder både mentalt og fysisk, og alle våre valper får full helsesjekk av veterinærer før du henter valpen din.

Valpene blir helsesjekket, vaksinert og idmerket med chip når de er ca 7 uker gamle. Når du henter valpen din får du med helseboken som skal følge hunden hele livet.

Når du kjøper hund hos oss, har du alle rettigheter i tråd med kjøpsloven.

Vi er en profesjonell partner og benytter standard kjøpekontrakter. Du får en utfyllende valpemappe med gode råd og veiledning til hjelp når du får ett nytt medlem i familien.

Medlem av MDBA, Australia
MDBA_Logo-98x92.png
bottom of page